A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН, Мінекономіки та Національний директорат кібербезпеки Румунії обговорили питання кібербезпеки під час війни

Опубліковано 23 травня 2022 року о 17:30


20 травня 2022 року відбулася зустріч представників Міністерства освіти і науки, Міністерства економіки, Міністерства закордонних справ і Національного директорату кібербезпеки Румунії. Учасники обговорили потреби України у сфері наукової та інноваційної діяльності, можливості реалізації спільних інноваційних і науково-технічних проєктів, а також кібербезпеку у контексті війни в Україні.

Під час зустрічі обговорювалися можливості забезпечення українських вчених, які тимчасово знаходяться на території Румунії, доступом до дослідницької та інноваційної інфраструктури.

«Україні важливо мати підтримку міжнародних установ такого рівня. Реалізація спільних наукових проєктів сприятиме підвищенню ефективності проведення спеціального аналізу всіх кібератак, що були здійсненні на українські ресурси, а також завдяки передовим технологіям сприяти розслідуванням і реагуванням на інциденти кібербезпеки нашої держави», – зазначив генеральний директор директорату науки та інновацій МОН Ігор Таранов.

Національний директорат кібербезпеки Румунії об’єднує представників державного управління, бізнесу та науковців, що сприяє створенню цілісної та стійкої архітектури кібербезпеки на національному рівні.

Нагадаємо, відбувся онлайн-захід щодо інноваційного і технологічного розвитку для здобуття перемоги та відновлення України.