A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН ініціює спільні проєкти для учнів та студентів з України у межах мандату ЮНЕСКО

Опубліковано 01 березня 2023 року о 19:00


Сьогодні, 1 березня 2023 року, делегація Міністерства освіти і науки України на чолі з генеральним директором директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Олександром Пижовим та за сприяння заступника Постійного представника України при ЮНЕСКО Миколи Мовчана зустрілася з постійними делегаціями Великої Британії, Королівства Іспанії, Республіки Польща та Королівства Швеції при ЮНЕСКО.

Українська делегація подякувала дружнім країнам за потужну підтримку України та синхронізовані зусилля під час позачергового засідання Комітету Лісабонської конвенції, надання прихистку українським громадянам та збереження їхнього зв'язку з українською освітою, зокрема через організацію вступної кампанії до українських закладів вищої освіти у 2022 році.

Делегація МОН представила ініціативи для багатосторонньої співпраці у сфері освіти під егідою ЮНЕСКО:

  • Проєкт з обміну листівками між школярами та студентами різних країн DISCOVER THE WORLD → PROMOTE YOUR COUNTRY!, який має на меті сприяти культурному обміну, міжкультурному діалогу та освіті серед учасників проєкту з різних країн через обмін поштовими листівками. Учні та студенти зможуть спілкуватися з однолітками з інших куточків світу, дізнаватися про їхню культуру та ділитися інформацією про власну культуру і спадщину.
  • Проєкт «FILM REVIEW TED TALKS: A PLATFORM FOR GLOBAL DIALOGUE» спрямований на розвиток міжкультурного спілкування та глобального взаєморозуміння між учнями та студентами різних країн через вивчення актуальних питань за допомогою популярних світових фільмів. Учасники переглянуть відібрані фільми та підготують власну рецензію на нього у формі виступу TED talk;
  • Проєкт «CHAMPIONS OF HUMAN RIGHTS: LEARNING FROM HISTORICAL FIGURES» покликаний надати учням та студентам поглиблене розуміння розвитку та захисту прав людини у світі, використовуючи історичні постаті як приклади. Завдяки цьому проєкту учасники проєкту дізнаються про життя видатних діячів, які зробили значний внесок у просування та захист прав людини.

Учасники зустрічі додатково обговорили питання запровадження українських студій у закладах вищої освіти Європи та світу в межах багатостороннього та білатерального співробітництва.

Сторони домовилися продовжувати тісну співпрацю та проводити регулярні консультації з метою реалізації проєктів та їхнього потенційного розширення. Важливо, що ці проєкти спрямовані на досягнення цілей ЮНЕСКО зі сприяння міжкультурному розумінню та діалогу, заохочення та розвитку комунікативних навичок, творчих здібностей та вихованню глобального громадянства та соціальній інтеграції через освітній та культурний обмін, спільні дослідження.

Нагадаємо, удосконалено процес проходження сертифікації педпрацівниками.