A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН і «Віатек» підписали меморандум про співпрацю у сфері професійної освіти

Опубліковано 21 грудня 2021 року о 16:31


Міністерство освіти і науки спільно з ТОВ «Віатек» підписали меморандум про партнерство у сфері професійної освіти. Компанія допоможе оновити освітні стандарти та програми за 4 професіями електротехнічного напряму, а також створить STEM-локації для вивчення систем безпеки та відеоспостереження у профтехах. Підписання меморандуму відбулося 15 грудня 2021 року.

«Міністерство відкрито до співробітництва з роботодавцями, які знають фахові сфери зсередини, можуть надати об'єктивні зауваження та готові працювати над тим, щоб зробити професійну освіту краще. Нині ми підписали близько 20 меморандумів із роботодавцями. Така співпраця дає можливість на національному рівні забезпечити високу якість професійної підготовки учнів, підвищити кваліфікацію педагогів, залучити додаткові ресурси для розвитку професійної освіти та зорієнтувати її на сучасні технологічні процеси», – зазначав заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

ТОВ «Віатек» допоможе розробити та адаптувати дидактичні матеріали з використанням сучасних медіатехнологій і контент-ресурсів для освітнього процесу. Компанія також консультуватиме учнів щодо кар’єрного розвитку та можливост відкриття власної справи.

Крім того, планується організація спільних заходів із профтехами: конференцій, семінарів, практикумів, круглих столів, тренінгів для обміну досвідом і популяризації робітничих професій.

Нагадаємо, 23 грудня відбудеться прес-підхід щодо підсумків реформи професійної освіти.