A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН активно сприяє співпраці з громадськістю та розвитку державно-приватного партнерства

Опубліковано 16 січня 2023 року о 13:15


Сьогодні, 16 січня 2023 року, Міністр освіти і науки України разом із президентом ГО «Інститут професійних кваліфікацій» Олексієм Мірошниченком підписали Меморандум про співпрацю, щоб налагоджувати співпрацю з громадськістю та розвивати державно-приватне партнерство.

«На жаль, щодня майже в кожному куточку України ворог завдає великих руйнувань. В окремих містах і селах не залишилося жодної вцілілої будівлі. Тому одним із наших пріоритетних напрямів є створення умов для підготовки першокласних фахівців робітничих професій, яких будуть активно залучати до відновлення та відбудови України після Перемоги», – зазначив Сергій Шкарлет.

Передбачено об’єднання зусиль для розвитку професійної (професійно-технічної) освіти та забезпечення підготовки кваліфікованих кадрів для економіки України.

Серед основних напрямів співпраці:

  • підвищення якості професійної (професійно-технічної) освіти, зокрема через створення та поширення сучасних матеріалів для цифрової освіти;
  • наповнення цифрової платформи «Світ професій» та впровадження інноваційних цифрових технологій в освітній процес;
  • розвиток системи професійної орієнтації дітей, молоді та дорослих, спрямованої на залучення більшої кількості населення до здобуття професійної (професійно-технічної) освіти;
  • актуалізація знань і навичок, якими мають володіти випускники профтехів відповідно до вимог ринку праці тощо.

Нагадаємо, ВРУ прийняла у першому читанні проєкт ЗУ «Про освіту дорослих».