A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Молоді вчені та студенти ХПІ реалізували соціальний проект “Інклюзія у співпраці”

Опубліковано 03 жовтня 2018 року о 18:56

Разом з вихованцями двох інтернатів Харківської області молоді вчені та студенти НТУ “Харківський політехнічний інститут” висадили понад 150 саджанців фруктових кущів і дерев. Акцію організували в межах соціального проекту “Інклюзія у співпраці”.

Учасниками соціального заходу стали студенти, викладачі та аспіранти харківського вишу, а також представники благодійного фонду «Волонтери: Дорослі — дітям».

Так, команда волонтерів працювала разом із вихованцями Комаровського дитячого будинку-інтернату та Ржавецького психоневрологічного інтернату. Новий сад наповнили яблуні, груші, абрикоси, кущі малини та смородини тощо. Учасники акції розводили добрива, носили воду.

“Саджаючи дерева, ми поспілкувалися з хлопцями з інтернату. Вони показали нам свій город, розповіли, які овочі виростили цього року. Така взаємодія була цінною як для нас, так і для них. Адже тепер у хлопців з'явилися нові друзі серед студентів і молодих вчених ХПІ. Крім того, озеленіння території сприятиме психоемоційному комфорту мешканців інтернату”, - зазначив доцент кафедри українознавства, культурології та історії науки НТУ “ХПІ” Василь Маліков.

Нагадаємо, що на Миколаївщині створять перший в Україні центр для підтримки та навчання фахівців з інклюзивної освіти