A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Модернізація змісту професійної освіти, поліпшення інституційної спроможності закладів та «розумна» перебудова – презентовано нову візію розвитку профосвіти

Опубліковано 07 листопада 2022 року о 19:25


Модернізація змісту професійної освіти, поліпшення інституційної спроможності закладів та «розумна» перебудова – три ключові пріоритети нової візії розвитку професійної освіти, яку презентували на зустрічі тематичної підгрупи «Професійна освіта. Секторальної робочої групи «Освіта і наука» 3 листопада 2022 року.

«Професійна освіта має розвиватися надшвидкими темпами. Нині цього вимагають економіка та суспільство. Економічна відбудова України потребуватиме великої кількості фахівців робітничих професій тут і зараз. Одночасно формується запит від переселенців та безробітних на швидке здобуття професії», – зазначила директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Кожен пріоритет передбачає конкретні завдання. Зокрема, планується оновити навчальні стандарти, розвинути напрям кар’єрного консультування в профтехах, провести діджиталізацію сфери. Закладів професійної освіти мають стати незалежними освітніми інституціями з якісним менеджментом, що має навички залучення інвестицій та формування кола стейкхолдерів для співпраці.

«Розумна» перебудова передбачає створення відбудованої мережі закладів професійної освіти, які є інклюзивними та мають якісні приміщення для навчання.

На зустрічі також презентували результати сфери професійної освіти у період війни та розповіли, як відбувається організація навчання. Спікери озвучили головні потреби сфери, серед яких створення онлайн-ресурсів, закупівля нової техніки для навчання та організація сховищ та укриттів.

Матеріали заходу будуть розміщені впродовж наступних кількох днів за посиланням.

Захід організований за підтримки Програми ЄС «Кращі навички для для сучасної України» та Польського фонду міжнародної солідарності.

Нагадаємо, понад 85 тис. випускників зараховано до закладів професійної освіти.