A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міжнародна співпраця: відбулося чергове засідання щодо задоволення освітніх потреб української та молдовської національних меншин

Опубліковано 19 листопада 2021 року о 13:26


Учора, 18 листопада 2021 року, у форматі відеоконференції відбулося четверте засідання робочої групи з реалізації двосторонніх питань із задоволення освітніх потреб української та молдовської національних меншин, які проживають, відповідно, у Республіці Молдова та Україні. Засідання відбулось під співголовуванням заступниці Міністра освіти і науки України Віри Рогової та державного секретаря Міністерства освіти та досліджень Республіки Молдова Адріани Казаку.

Відповідно до узгодженої програми, було розглянуто стан, перспективи розроблення та підготовки до підписання низки угод між Україною та Республікою Молдова, а саме:

  • угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво у сфері вищої освіти;
  • протоколу про співробітництво в галузі освіти між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти та досліджень Республіки Молдова на 2022/2023, 2023/2024 та 2024/2025 навчальні роки;
  • угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про взаємне академічне визнання документів про освіту та наукові ступені;
  • угоди між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти та досліджень Республіки Молдова про співробітництво в галузі науки.

Сторони узгодили спільний алгоритм підготовки проєктів угод. Це рішення стане черговим важливим внеском у розвиток українсько-молдовських двосторонніх відносин для посилення стратегічного партнерства в галузях освіти та науки.

Варто зазначити, що Міністерство освіти та науки України підтверджує свою відкритість до конструктивного діалогу в контексті якісного забезпечення освітніх прав молдовської меншини в Україні та української меншини в Республіці Молдова.

Нагадаємо, в МОН зустріли делегацію Турецької Республіки.