A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міжнародна співпраця: в МОН зустріли делегацію Турецької Республіки

Опубліковано 16 листопада 2021 року о 09:11


Учора, 15 листопада 2021 року, відбулася зустріч представників Міністерства освіти і науки з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні паном Ягмуром Ахмет Гюдьдере та делегацією Турецького Фонду «Мааріф».

Українську сторону представили Перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко та заступник Міністра Віра Рогова. Зустріч пройшла у формі конструктивного та відкритого діалогу.

Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні пан Ягмур Ахмет Гюдьдере подякував Уряду України за підтримку та повідомив, що спільно з Фондом «Мааріф» розглядає можливість створення турецьких закладів дошкільної та загальної середньої освіти в регіонах України.

Українська сторона повідомила про готовність надавати консультативну підтримку в процесі відкриття закладів освіти. Андрій Вітренко запропонував делегації організувати зустріч із ректорами закладів вищої освіти Республіки Туреччини для налагодження розвитку та розширення міжуніверситетської співпраці.

Довідково

Турецька Республіка впродовж останніх років залишається одним із найважливіших стратегічних партнерів України в галузі освіти, науки та інновацій. Свідченням цього є довготривале співробітництво, що ґрунтується на угодах про освітню та науково-технічну співпрацю від 1997 та 1998 року.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет перебував із робочим візитом у Львові.