A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міжнародна співпраця: Андрій Вітренко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Туркменістану в Україні

Опубліковано 01 жовтня 2021 року о 14:57


Для активізації та відновлення українсько-туркменського науково-технічного співробітництва Перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Туркменістану в Україні паном Тойли Атаєвим. Зустріч відбулась у четвер, 30 вересня 2021 року.

Зокрема, Андрій Вітренко поінформував Пана Посла про основні пріоритети Уряду у сфері освіти, а також про експериментальний проєкт щодо організації набору до закладів вищої освіти і навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства з використанням Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти.

Відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Туркменістану про співробітництво в галузі освіти від 12 вересня 2011 р. Міністерством освіти і науки України щороку надається 50 державних стипендій на навчання громадян Туркменістану у закладах вищої освіти України за технічними, економічними та гуманітарними напрямами. Через відсутність пропозицій щодо кандидатів від туркменської сторони на навчання за державними стипендіями сторони погодилися щодо необхідності використання студентських та аспірантських квот на навчання у закладах вищої освіти відповідно до Угоди.

На завершення зустрічі Пан Посол Тойла Атаєв відзначив активне співробітництво між закладами вищої освіти України та Туркменістан в межах укладених прямих угод між університетами, а також визначив пріоритетні для Туркменістану освітні напрями, зокрема інженерію, інформаційні технології, право, промисловість, нафтогазову справу.

Зі свого боку Андрій Вітренко запросив Пана Посла до участі у презентації новоствореної електронної платформи, що запланована на грудень 2021 року.

Нагадаємо, у жовтні стартує ІІ Всеукраїнський конкурс українсько-китайських художніх перекладів.