A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністри освіти України та Словенії обговорили можливості забезпечення доступу до української системи освіти дітям, які виїхали за кордон

Опубліковано 13 квітня 2022 року о 19:25


Сьогодні відбулася онлайн-зустріч Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з Міністром освіти, науки та спорту Республіки Словенія Сімоною Кустец.

Міністр розповів пані Сімоні Кустец про ситуацію в Україні, зокрема у сфері освіти і науки. Окремо обговорено напрями організації освітнього процесу для українських дітей як на території Україні, так і для тих, хто був змушений втікати від війни за кордон.

Також під час розмови порушили питання про завершення 2021/2022 навчального року в умовах воєнного стану.

Сергій Шкарлет звернувся до пані Кустец з проханням забезпечити нашим дітям доступ до української культури, мови та системи освіти як через використання вітчизняних платформ дистанційного навчання, так і словенських ресурсів.

«Ми воліємо, щоб після закінчення війни наші діти повернулися до своїх рідних домівок, відбудованих садочків, шкіл, університетів. Ми високо цінуємо прояв єдності з Україною і висловлюємо вдячність за підтримку», - підкреслив він.

Міністр висловив переконання, що спільними зусиллями вдасться подбати про збереження майбутнього українських дітей, які більше не бачитимуть війни та житимуть у мирному і процвітаючому суспільстві.

Також, зазначалося про подальшу ефективну та результативну співпрацю задля досягнення миру, збереження і відстоювання спільних цінностей.

Нагадаємо, у Варшаві створюють освітні можливості для українських учнів, батьків та вчителів.