A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністри освіти України та Королівства Швеція обговорили розширення українсько-шведської співпраці

Опубліковано 07 грудня 2022 року о 14:45


6 грудня 2022 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час онлайн-зустрічі з Міністром освіти Королівства Швеція Матсом Перссоном обговорили розширення українсько-шведської співпраці у галузі освіти і науки в контексті головування Швеції в Раді ЄС.

Від початку повномасштабного вторгнення рф чимало шведських університетів висловили солідарність з Україною та допомогли у проведенні НМТ.

«У квітні 2022 року Ґетеборзький університет виділив 5 млн шведських крон на приймання запрошених дослідників з України. Університет в місті Умео здійснює підтримку українських студентів через фандрайзинг. Для продовження наукової роботи університет у місті Сундсвалль прийняв трьох дослідників з України», – зазначив Сергій Шкарлет.

Також під час зустрічі міністри обговорили питання синхронізації навчальних програм, перезарахування оцінок успішності і можливість вивчення української мови для іноземців у провідних університетах Швеції (на прикладі Ґетеборзького університету) та забезпечення умов для вивчення шведської мови українцями.

Нагадаємо, у МОН відбулася зустріч Міністра освіти і науки України та Надзвичайного і Повноважного Посла Фінляндської Республіки в Україні.