A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністри освіти України та ФРН обговорили питання проведення НМТ та пріоритетні напрями освіти в умовах воєнного стану

Опубліковано 10 травня 2022 року о 18:10


Сьогодні, 10 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів онлайн-зустріч із Федеральним міністром освіти і науки Федеративної Республіки Німеччина пані Беттіною Старк-Ватцінгер.

Під час зустрічі міністри обговорили питання підготовки та проведення вступної кампанії 2022, а також організацію відповідних пунктів тестування в Німеччині.

Сергій Шкарлет звернувся до пані Міністра із проханням підтримати організацію та проведення національного мультипредметного тесту для українських випускників, які наразі перебувають у Німеччині.

Крім того, він повідомив колезі, що досі не припиняються жорстокі вбивства, обстріли, бомбардування та руйнування цивільних об’єктів інфраструктури: дитячих садків, шкіл, університетів, житлових будинків і лікарень.

Наразі 1635 закладів освіти постраждали від бомбардувань і обстрілів російських військових, 126 з них повністю зруйновані.

Сергій Шкарлет презентував пані Беттіні Старк-Ватцінгер основні освітні напрями, що потребують підтримки партнерів.

Пані Міністр висловила слова підтримки від німецького народу та зазначила, що уряд Німеччини розриває всі напрями співпраці із рф і білоруссю. Зокрема, заморожено фінансування та розірвано реалізацію спільних проєктів.

Наразі майже 92 тис. українських дітей тимчасово перебувають у Німеччині. Як зазначила пані Старк-Ватцінгер, головне завдання німецького уряду – сприяти підтримці українських дітей і працювати над реінтеграцією їх до України.

Також для українських дітей створені всі умови для продовження дистанційного навчання за українськими освітніми програмами та надано можливість навчатися в німецьких класах.

Сергій Шкарлет зауважив, що підтримка німецького народу надзвичайно цінна та важлива для України, українських учнів, студентів, викладачів, науковців і всіх працівників сфери освіти та науки.

«Щиро дякую Німеччині за прояв єдності з Україною та сподіваюся на подальшу ефективну й результативну співпрацю між нашими країнами. Вірю, що спільними зусиллями ми подбаємо про збереження майбутнього наших дітей, які більше ніколи не побачать на власні очі війну та житимуть у мирному і процвітаючому суспільстві», – звернувся Сергій Шкарлет до колеги.

Нагадаємо, МОН презентувало проєктні пропозиції для вирішення нагальних проблем української освіти у воєнний та післявоєнний періоди.