A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністри освіти України і Німеччини відвідали столичний профтех, де ознайомилися із впровадженням реформи професійної освіти

Опубліковано 06 лютого 2023 року о 17:40


Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет та Федеральний Міністр освіти та досліджень Німеччини Беттіна Штарк-Ватцінгер відвідали Київське вище професійне училище будівництва та дизайну.

У межах робочого візиту в Україну пані Беттіна Штарк-Ватцінгер дізналася, як відбувається реформа професійної (професійно-технічної) освіти та як функціонує заклад, відповідаючи на виклики російської військової агресії.

За роки існування училища підготовлено понад 21 тис. кваліфікованих робітників, які є основними кадрами найпотужніших українських підприємств. Нині контингент здобувачів освіти становить 662 учні. 

У закладі створено 20 сучасних навчальних кабінетів, 3 комп’ютерні класи, 7 навчально-виробничих майстерень, бібліографічно-інформаційний центр, наявне інноваційне мультимедійне обладнання. 

Для безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу створено укриття. 

Також заклад співпрацює з німецьким Фондом Ебергарда Шьока, зокрема щодо модернізації матеріально-технічної бази училища та навчання педпрацівників, залучених до проєктів підготовки фахівців широкого профілю. 

Ще у 2020 році в Україні розпочалася реалізація Програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України», у межах якої минулоріч Німецьке товариство міжнародного співробітництва надало допомогу 58 хабам на базі закладів ПТО, психологічну підтримку та здійснило заходи щодо закупівлі 18 автобусів для закладів ПТО.

«Ми продовжуємо активно працювати над популяризацією профтехосвіти, модернізацією мереж закладів та розвитком дуальної форми профосвіти, а військова агресія рф значно актуалізувала попит на працівників робітничих спеціальностей. Нам потрібні кваліфіковані кадри для відбудови України», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Також перебуваючи у будівлі МОН, яка зазнала пошкоджень внаслідок ракетного обстрілу Києва, пані Штарк-Ватцінгер мала можливість на власні очі пересвідчитися з наслідками жорстокої російської агресії. 

Нагадаємо, Міністр освіти і науки взяв участь у засіданні Уряду України та Колегії Європейської комісії.