A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністри освіти України і Франції обговорили нагальні питання підтримки українських дітей та потреби галузі

Опубліковано 29 червня 2022 року о 12:50


Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, перебуваючи на Перед-саміті ООН із питань трансформації освіти у Парижі, зустрівся з Міністром національної освіти та молоді Французької Республіки паном Папом Ндіайє.

Сторони обговорили питання проведення у Франції НМТ для українських вступників та організацію таборів для оздоровлення українських дітей і їхніх сімей.

На складання тесту в місті Париж зареєструвалися 530 випускників, у місті Марсель – 194, у місті Бордо – 99. 

Пап Ндіайє повідомив, що приблизно 19 тис. українських дітей шкільного віку перебувають у Франції та мають можливість навчатися у французьких школах, адже для цього створено усі необхідні умови. Крім того, французька сторона робить усе можливе, аби діти зберігали зв'язок з Україною, її культурою та традиціями. Для цього до освітнього процесу залучають українських учителів, які викладають рідну мову, історію. 

Також Міністр національної освіти та молоді Французької Республіки зауважив, що місцеві вчителі вражені високим рівнем знань українських учнів, зокрема з математики.

«Під час зустрічі пан Міністр висловив готовність підтримати моє звернення до Асоціації мерів міст та Асоціації регіонів Франції щодо можливості надання Україні шкільних автобусів. Адже питання підвезення дітей сьогодні є одним із ключових під час підготовки до початку нового навчального року», – зазначив Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, оголошено збір коштів на відбудову сфери освіти та науки України.