A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністри освіти України і Австрії обговорили організацію складання НМТ та створення освітніх хабів

Опубліковано 31 травня 2022 року о 17:05


Сьогодні, 31 травня, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів онлайн-зустріч із Федеральним міністром освіти, науки та досліджень Республіки Австрія паном Мартіном Полашеком.

Сторони обговорили питання організації пунктів для складання НМТ в Австрії, проведення спільних досліджень та інноваційних проєктів, створення та підтримку мережі освітніх хабів за кордоном.

За інформацією пана Мартіна Полашека, майже 10 тис. дітей і студентів, які вимушено виїхали з України, інтегровані до навчання в Австрії, зокрема за вітчизняними освітніми програмами, а українські вчителі мають можливість працювати в закладах освіти.

Сергій Шкарлет висловив вдячність пану Мартіну за готовність організувати центри для складання НМТ в Австрії та допомогу австрійських колег у наданні психологічної підтримки нашим дітям та вчителям.

«Наразі для української молоді створені стипендіальні програми, а для науковців та дослідників передбачена можливість обміну досвідом з австрійськими колегами та робота в наукових установах країни. Переконаний, що розвиток освітньо-наукової співпраці між нашим країнами поглиблюватиметься та наповнюватиметься новими ініціативами», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, Міністр освіти і науки України і голова департаменту Партнерства з Кембриджським університетом обговорили реформи шкільної освіти в Україні.