A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр відзначив роботу колективу Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Опубліковано 19 травня 2022 року о 13:25


Учора, 18 травня 2022 року, в межах Всеукраїнського марафону «Сковорода-300», Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

Всеукраїнський марафон «Сковорода-300» стартував цьогоріч у січні. Попри військову агресію рф, у межах заходу проводиться комплекс заходів до річниці від дня народження великого філософа. Наразі в мистецьких аудиторіях і майстернях до ювілею митця експонується безліч творчих і художніх робіт.

Сергій Шкарлет зазначив, що в університеті працює психологічна служба та потужний волонтерський корпус викладачів, співробітників, студентів і активних мешканців Переяславської громади.

«Вкотре хочу зазначити, що наша Батьківщина та люди незламні. Тільки великі, щирі та фантастичні українці можуть творити ті дива, які я побачив у творчих майстернях на власні очі», – поділився враженнями Міністр.

Сергій Шкарлет запропонував майстрам і майстриням розписати бодай одну стіну в Міністерстві освіти і науки України, залишивши нагадування про Університет Григорія Сковороди в Переяславі всім відвідувачам МОН.

Міністр переконався, що в університеті є сучасне обладнання для навчання та долучився до відкриття стели «Знання переможуть війну», заклавши цеглину Переяславського колегіуму в стіну університету, яка стала символом розвитку та незламності освіти краю.

Крім того, разом із ректоратом і колективом закладу обговорили нагальні питання вищої освіти і діяльність у післявоєнний період.

Викладачам і працівникам, які від 24 лютого буквально жили в університеті, Сергій Шкарлет вручив відзнаки МОН.

Зокрема, керівницю Навчально-наукового центру забезпечення якості освіти Олену Усик, яка в умовах війни опікується Координаційним центром Переяславської громади, було нагороджено нагрудним знаком «Відмінник освіти». Грамотою МОН нагороджено проректора з навчально-методичної роботи Вячеслава Різника, а доцента кафедри документознавства та методики навчання, керівника волонтерського корпусу університету Андрія Іващенка – Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України. Керівниця відділу інформаційних технологій і зв’язків з громадськістю Оксана Луцик і фахівець відділу Олександр Дронь отримали Подяки Міністерства освіти і науки України.

«Ви є не просто висококласними фахівцями сфери, а й людьми великої державницької позиції. Пишаюся освітянами, які сумлінно працюють, продовжують навчати, підіймати патріотичний дух і наближати перемогу», – зазначив Міністр.

Водночас почесні університетські нагороди отримали вчений секретар НІЕЗ «Переяслав» Ігор Гайдаєнко та проректор із наукової роботи й інноваційної діяльності Василь Дудар. Вони були нагороджені університетськими відзнаками «Орден князя Володимира Мономаха». Старша викладачка кафедри цифрових технологій навчання Людмила Ісак і завідувачка кафедри документознавства та методики навчання Алла Зленко отримали університетські відзнаки «Орден княгині Ольги».

Нагадаємо, Сергій Шкарлет повідомив про пошкоджені та зруйновані внаслідок агресії рф освітні заклади.