A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр Сергій Шкарлет в інтерв’ю Міжнародній федерації шкільного спорту: Освіта і спорт – два основні стовпи, на яких тримається гармонійний розвиток будь-якої особистості

Опубліковано 21 вересня 2021 року о 09:50


З 11 до 19 вересня в Белграді (Республіка Сербія) під час Перших Всесвітніх шкільних спортивних ігор ISF U15 українська збірна здобула 148 медалей (69 золотих, 42 срібні, 37 бронзових) і завершила змагання, посівши перше місце в загальнокомандному заліку. Виконавчий комітет Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF) визначив, що Чемпіонат світу серед школярів з футболу та зимова Всесвітня Гімназіада-2023 відбудуться в Україні.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів в інтерв’ю Міжнародній федерації шкільного спорту, яка місія проведення двох великих спортивних заходів ISF у 2023 році закладається в національне та міжнародне бачення освіти і спорту України.

«Освіта і спорт – це два основних стовпи, на яких тримається гармонійний розвиток будь-якої особистості. Сучасні спортивні заходи для дітей – це ще й розваги відповідно до культурної та освітянської програм. У межах цієї частини діти спілкуються з однолітками з інших країн і в такий спосіб дізнаються цікаву інформацію про надбання найрізноманітніших культур, адже зазвичай на таких івентах збираються представники всіх континентів», – зазначив Сергій Шкарлет. 

Міністр розповів, що Україна має доволі успішний досвід проведення міжнародних змагань у CoolGames та кіберспорті серед школярів. Крім того, проводяться національні гімназіади, і щороку їх рівень підвищується на кілька сходинок. «Ми постійно вчимось чогось нового та шукаємо способи здивувати учасників наших конкурсів. Будьте впевнені, що у 2023 році ми знову зможемо здивувати світову спортивну спільноту», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Міністр наголосив, що юні українські спортсмени, які вже беруть участь у подібних грандіозних змаганнях, є найголовнішими амбасадорами і прикладом для тих мільйонів школярів, які ще не займаються спортом, але в них вже проростає спортивне зерно.

Нагадаємо, уперше в історії Україна офіційно прийме дві міжнародні учнівські олімпіади у 2022 році. За рішенням міжнародних організаційних комітетів були затверджені заявки України на проведення у 2022 році ювілейної 15-ї Міжнародної учнівської олімпіади з астрономії та астрофізики (12-21 серпня 2022 року) та 18-ї Міжнародної молодіжної наукової олімпіади (12-21 грудня 2022 року).