A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр Сергій Шкарлет провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцкі

Опубліковано 23 березня 2021 року о 18:00


Сьогодні, 23 березня 2021 року, відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні паном Бартошем Ціхоцкі.

Пан Посол повідомив, що польським Урядом опрацьовано проєкт міжурядової Угоди про співпрацю, який найближчим часом буде надіслано до Міністерства закордонних справ України.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про стан опрацювання проєкту Угоди.

"Сподіваюся, ми якнайшвидше зможемо опрацювати та вийти на підписання документа, що охоплюватиме питання зарахування осіб, які належать до польської національної меншини України, до класів з навчанням польською мовою незалежно від місця проживання", – зазначив Міністр.

Окрім того, Сергій Шкарлет поінформував про функціонування школи з польською мовою навчання м. Городок Хмельницької області. Наразі в закладі освіти навчаються 293 учні. Учням, які навчаються в Городоцькому ліцеї №3 та належать до польської національної меншини, гарантується право здобувати освіту польською мовою поряд з державною відповідно до чинного законодавства. Базова середня освіта здобувається державною мовою в обсязі не менше 20% річного обсягу навчального часу у 5 класі із щорічним збільшенням такого обсягу (не менше 40% у 9 класі).

Також сторони обговорили питання двостороннього співробітництва в галузі освіти та окреслили нові потенційні сфери подальшої співпраці.

Нагадаємо, Міністр Сергій Шкарлет підкреслив, що складовою реформи “Нова українська школа” є підготовка нового вчителя, тому мета МОН – сприяти його професійному та особистому зростанню, а також підвищувати його соціальний статус.