A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр Сергій Шкарлет провів зустріч із Послом Республіки Таджикистан в Україні Давлаталі Назризодою

Опубліковано 27 липня 2021 року о 16:54


Сьогодні, 27 липня, відбулась зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан в Україні паном Давлаталі Назризодою щодо актуальних питань співпраці країн у галузі освіти і науки.

«Сьогодні Україна і Таджикистан активно розвивають двостороннє співробітництво, зокрема це і проведення спільних заходів для розвитку науково-технічної діяльності обох країн, обміну студентами між закладами вищої освіти та поглиблення співпраці у галузі освіти. У межах робочого візиту української делегації до Республіки Таджикистан у період з 30 березня до 1 квітня було підписано більш ніж 130 прямих університетських угод», – зазначив Сергій Шкарлет.

Під час зустрічі сторони обговорили стан та перспективи щодо розширення деяких пунктів Угоди про науково-технічне співробітництво. Також триває активна робота щодо підписання:

  • протоколу про академічні обміни у сфері вищої освіти на 2021/2024 навчальні роки;
  • договору про взаємне визнання документів про освіту і наукові ступені/звання.

Міністр підкреслив, що Республіка Таджикистан є важливим партнером для України щодо обміну студентами.

Пан Давлаталі Назризода своєю чергою подякував за активну співпрацю та підтвердив готовність Республіки Таджикистан до розширення двостороннього співробітництва між країнами.

Довідково.

Протягом 30 березня – 1 квітня 2021 року делегація Міністерства освіти і науки України та керівників закладів вищої освіти на чолі з Міністром Сергієм Шкарлетом перебувала з робочим візитом у Республіці Таджикистан. У межах візиту було проведено:

  • Форум ректорів провідних університетів України та Республіки Таджикистан;
  • Форум випускників українських університетів – громадян Республіки Таджикистан;
  • Виставка «Освіта в Україні».

Нагадаємо, у МОН відбулась презентація візії та плану дій із впровадження Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти.