A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр Сергій Шкарлет обговорив питання співпраці з представниками Фонду ООН у сфері народонаселення

Опубліковано 25 лютого 2021 року о 16:39


25 лютого в Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч із представниками  Фонду ООН у сфері народонаселення (UNFPA). До обговорення долучилися Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступники Міністра Андрій Вітренко та Віра Рогова, представник UNFPA в Україні Хайме Надаль, його заступник Павло Замостян, спеціаліст  з питань гендерної рівності Наталія Кошовська, спеціаліст з питань молоді та ВІЛ/СНІД Людмила Шевцова та інші співробітники.

Сторони обговорили продовження роботи для забезпечення рівних умов здобувачів освіти на здорове життя та можливості розвитку, а також формування ключових компетенцій XXI століття, передбачених зобов’язаннями України в межах «Партнерства Біарріц»:

  • упровадження сучасних антидискримінаційних підходів у середній, професійно-технічній та вищій освіті;
  • формування здорових навичок життя та впровадження комплексної сексуальної освіти;
  • формування нульової толерантності дітей та молоді до насильства.

«Ми відкриті до співпраці та реалізації спільних проєктів. Питання є дуже важливими для нас. Вони потребують комплексного розгляду та широкого суспільного діалогу. Доцільно визначити акценти, які стануть базою для розвитку освітнього середовища, опрацювати спільні пропозиції та розробити дорожню карту. Сподіваємось на вашу підтримку і допомогу в цьому напрямі. Звичайно, будемо щиро вдячні, якщо спільними зусиллями зможемо перевести питання на новий рівень», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зі свого боку представники UNFPA висловили підтримку МОН у реалізації реформ, пов’язаних із забезпеченням рівних прав та можливостей.

«Щоб людина могла повністю реалізувати свій потенціал, потрібно, щоб вона була підготовленою в різних напрямах, зокрема і питаннях комплексної сексуаьної освіти. Розуміємо, що це чутливе і складне питання. Але ми також розуміємо, що молодь стикається в інтернеті та соціальних мережах із такими матеріалами, які часом не сприяють їхньому добробуту та здоров’ю. Тому наше завдання – дати дівчатам та хлопцям відповідні навички, щоб вони могли захистити і себе, і середовище навколо себе», – зауважив представник UNFPA в Україні Хайме Надаль.

За результатами зустрічі сторони досягли домовленостей щодо створення робочої групи, до якої мають увійти представники Міністерства освіти і науки, Інституту модернізації змісту освіти, Фонду ООН у сфері народонаселення (UNFPA), громадських організацій тощо. Основна її мета – напрацювання механізмів запровадження спільних проєктів та реалізація концептуальних комплексних заходів, націлених на всебічний розвиток дітей.

Нагадаємо, днями відбувся вебінар «Дошкілля: шлях у майбутнє» за участю доктора педагогічних наук, професора Гентського університету Яна Пітерса щодо сучасних підходів у сфері дошкільної освіти.