A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки виступив перед представниками депутатського корпусу парламентської мережі IPNED

Опубліковано 21 квітня 2022 року о 19:00


21 квітня Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет виступив на засіданні Міжнародної парламентської мережі з питань освіти (IPNEd), яка об’єднує понад 400 депутатів із 60 країн світу.

Під час заходу Міністр розповів про поточну ситуацію в освітній сфері України та поділився планами щодо її відновлення та розбудови у післявоєнний період.

Сергій Шкарлет оголосив парламентарям найактуальніші напрями діяльності МОН, які реалізовуватимуться найближчим часом.

«Організація освітнього процесу в регіонах України з різною безпековою ситуацією, повернення внутрішньо переміщених осіб і біженців, відновлення освітньої мережі, продовження освітніх реформ (від дошкільної до вищої освіти) є сьогодні пріоритетними завданнями Міністерства освіти і науки України», – зазначив Міністр.

Сергій Шкарлет додав, що важливим завданням на тепер є формування потужної міжнародної коаліції для підтримки української освіти.

Крім того, зараз в Україні відбувається збір актуальних даних про пошкодження освітньої, дослідницької та інноваційної інфраструктури, оцінювання економічних втрат.

Довідково

IPNEd – Міжнародна парламентська мережа з питань освіти, офіс якої розташований у Лондоні (Велика Британія). IPNEd працює над розвитком якісної інклюзивної освіти, а також заохочує усіх людей навчатись протягом життя. Члени асоціації працюють з окремими парламентаріями та групами парламентарів на національному, регіональному та глобальному рівнях. До мережі IPNEd входять представники з усього світу, які віддано працюють над досягненням 4-ої мети сталого розвитку – «Якісна освіта» – шляхом збільшення фінансування, доступності та справедливості освіти в усьому світі.

Нагадаємо, Україна в межах угоди МОН і МБРР отримала перший транш на 88.6 млн доларів США, наступний очікується у травні.