A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки відвідав заклади освіти Хмельниччини

Опубліковано 21 вересня 2022 року о 19:50


У межах робочої поїздки до Хмельниччини Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь в урочистостях із нагоди 30-річчя Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, відвідав переміщений з міста Суми ліцей, місцеву початкову школу та дитячий садок.

Як завжди, під час робочих поїздок регіонами України, Міністр оглянув укриття у закладах освіти, ознайомився з матеріально-технічною базою та підготовкою до опалювального сезону. 

«Втішно, що захисні споруди можуть умістити навіть більше осіб, ніж наявна кількість учасників освітнього процесу. До прикладу, у шкільному укритті площею 2000 м2 може перебувати 960 осіб: у закладі навчається 876 учнів, викладає 61 учитель; у підвальному приміщенні дитячого садочка протирадіаційне укриття вміщує 300 осіб, дітей у закладі – 230, вихователів 34», - зазначив Сергій Шкарлет. 

Також Міністр обговорив з колективами закладів виклики в освітньому процесі в умовах воєнного стану, обов'язкове ведення обліку дітей, які тимчасово перебувають за кордоном, залучення їх до навчання за українськими програмами.

«Сьогодні важливо залучити всіх дітей до навчання, а також створити умови для повернення українських учнів та учителів», - наголосив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, триває реєстрація на участь в четвертій сесії Європейських днів досліджень та інновацій.