A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки України здійснив робочу поїздку на Кіровоградщину

Опубліковано 19 квітня 2022 року о 11:40


У понеділок, 18 квітня, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет перебував із робочою поїздкою на Кіровоградщині, під час якої було проведено нараду з головою ОВА Андрієм Райковичем, силовими структурами та відповідальними заступниками. 

На нараді обговорили ключові напрями роботи: безпекову та гуманітарну ситуацію в регіоні; доставлення та розповсюдження гуманітарної допомоги; забезпечення продовольством та постачання продуктів харчування в мережах формування цінової політики; приймання та розселення тимчасово переміщених осіб. Окремо обговорили ситуацію щодо організації освітнього процесу в регіоні.

Міністр під час наради наголосив, що важливим завданням кожного регіону є відновлення освітнього процесу.

«На сьогодні всі ЗЗСО області здійснюють освітній процес у дистанційному режимі. До навчання залучено понад 2,5 тис. внутрішньо переміщених дітей. Працює 48 чергових груп закладів дошкільної освіти, деякі садочки працюють із використанням елементів дистанційного навчання», – зазначив Сергій Шкарлет.

За його словами, у дистанційному режимі працюють 77 закладів позашкільної освіти, де 65 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб відвідують гуртки. 

«Усі заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти розпочали освітній процес у дистанційному форматі», – повідомив Міністр.

Також важливим завданням регіонів є стабілізувати економіку та відновити роботу підприємств. 

За останньою інформацією, у Кіровоградській області поновили роботу понад 90% ключових підприємств. До співпраці залучені міжнародні партнери та інвестори. Майже всі об'єкти торговельної мережі області (приблизно 8 тис.) та ринки також відновили свою роботу. В області  асортимент основних продовольчих товарів доступний для споживачів у достатній кількості.

Від початку березня 2022 року на Кіровоградщині налагоджено системну роботу Кіровоградського обласного гуманітарного хабу, який приймає заявки на отримання гуманітарної допомоги та розподіляє їх. 

Крім цього, Кіровоградська область визначена партнером Запорізької. Нині в гуманітарному хабі здійснюються заходи щодо задоволення в повному обсязі потреб у продуктових наборах населення Запорізької області. Регіон активно працює над залученням медичної гуманітарної допомоги.

За період війни область отримала 1908,64 тонн гуманітарної допомоги, з яких 1753,21 тонн відправлено для допомоги іншим регіонам.

Довідково

За 55 днів війни в області було прийнято понад 98 тис. осіб, які були змушені втікати від війни. Наразі в регіоні проживає 42 тис. внутрішньо переміщених осіб, з яких 13 тис. 332 дитини. В області функціонує 108 психологічних хабів, центрів та пунктів, які надають необхідну допомогу тимчасово переміщеним особам та допомагають адаптуватися.

Нагадаємо, «Київстар» скасовує тарифікацію інтернету в застосунках для навчання та роботи онлайн.