A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки України з робочим візитом перебуває на Волині

Опубліковано 09 листопада 2022 року о 15:30


Сьогодні, 9 листопада 2022 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет з робочим візитом перебуває на Волині.

Міністр разом з начальником Волинської ОВА Юрієм Погуляйком та луцьким міським головою Ігорем Поліщуком провели нараду із представниками ДСНС, Нацполіції, керівниками територіальних громад та органів управління освітою з питань роботи системи освіти області під час воєнного стану.

В області дітям забезпечено рівний доступ до якісної освіти незалежно від місця їхнього перебування. 

Нині заклади освіти Волинської області укомплектовані педагогічними працівниками відповідно до потреб: із 773 вчителів, які виїхали за кордон, повернулися 654. 

«На цей час у регіоні функціонує 561 школа, де навчається понад 143 тис. учнів. Понад 33 тис. дітей виховуються у 482 закладах дошкільної освіти. Майже 30 тис. – залучені до позашкільної освіти», – повідомив Сергій Шкарлет.

47% закладів освіти мають захисні споруди, також усі заклади області готові до опалювального сезону.

За словами Міністра, на Волині активно популяризують професійно-технічну освіту. За невеликий проміжок часу створено 19 навчально-практичних центрів підготовки робітничих кадрів. Освітній процес відбувається в 14 закладах професійної освіти.

У закладах вищої та фахової передвищої освіти навчаються понад 26 тис. студентів.

Також у межах робочої поїздки відкрито освітній хаб для внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів Волині. У ньому безкоштовно навчають IT-спеціальностей, робочих професій, української та англійської мови, надають психологічну та емоційну підтримку, допомагають в освоєнні потрібних фахових навичок, а також забезпечують навчання за державною програмою.

«У пілотному етапі, який тривав з вересня, вже взяли участь понад 1 тис. осіб. Нині стартує основний етап, ми очікуємо, що освітній хаб Волині охопить не менше ніж 2,5 тис. дітей та дорослих до кінця року», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр подякував керівництву області, територіальним громадам та всім освітянам за те, що попри межування регіону з рб та постійні атаки рф, вони зуміли належно організувати процес навчання та гідно тримають освітній фронт.

Нагадаємо, Міністр освіти і науки відвідав чотири ЗВО на Харківщині.