A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки України з робочим візитом перебуває на Буковині

Опубліковано 19 січня 2023 року о 10:55


У межах робочої поїздки до Чернівецької області Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет разом з начальником Чернівецької ОВА Русланом Запаранюком, головою обласної ради Олексієм Бойком, представниками ДСНС, Нацполіції та директором департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА провели нараду щодо роботи системи освіти області під час дії правового режиму воєнного стану, зокрема обговорили перебіг освітнього процесу, створення безпекових умов у закладах освітикадрові питання та залучення до навчання дітей з-поміж ВПО.

Міністр наголосив, що Буковина демонструє високий рівень сталості освітнього процесу, облаштування закладів освіти захисними спорудами та створення класів безпеки.

«Освітяни та місцеві органи виконавчої влади докладають максимум зусиль, аби заклади освіти стали територією безпеки. Зокрема, розроблено паспорти безпеки закладів, схеми маршруту в укриття під час повітряних тривог, встановлено відеоспостереження, кнопки швидкого реагування для виклику правоохоронних служб, проведено тренування тощо. Завдяки злагодженій роботі на кінець 2022 року вдалось облаштувати укриття у 92% дитячих садків, 97% шкіл і 100% профтехів та університетів», – зазначив Сергій Шкарлет.

Загалом в області налічується 806 закладів освіти, які забезпечено укриттями.

Особливу увагу присвятили питанню задоволення освітніх потреб національних меншин в регіоні.

Унікальністю Чернівецької області є те, що у 52 адміністративно-територіальних одиницях області проживають представники понад 70 національностей і народностей. З метою забезпечення освітніх потреб населення краю сформована відповідна мовна мережа закладів освіти.

Однак державна мова є мовою освітнього процесу у всіх закладах освіти. Водночас забезпечується надання освітніх послуг румунською мовою у закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Іврит та польську мову вивчають як факультативний предмет.

За період воєнного стану до освітнього процесу у Чернівецькій області залучено понад 9 тис. дітей з-поміж ВПО та працевлаштовано понад 50 педагогів-переселенців.

Міністр подякував начальнику ОВА, освітянам і батькам за незламність та єдність.

Нагадаємо, на Львівщині 1600 шкіл та дитячих садків матимуть вай-фай в укриттях.