A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки України та Міністр транспорту Канади обговорили потенціал українських студентів у сфері авіації

Опубліковано 29 вересня 2022 року о 15:55


У межах 41 Асамблеї ІСАО Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся із Міністром транспорту Канади Омаром Альгаброю.

Колеги обговорили потенціал українських студентів у сфері авіації, підготовку нових та підтримку кваліфікації чинних фахівців з усіх напрямів діяльності авіапідприємств із відновленням польотів в Україні. 

Сергій Шкарлет зазначив, що кваліфікована підготовка та суворий контроль якості необхідні для подальшої підтримки високого рівня безпеки авіації.

Для досягнення цих результатів нам необхідно:

  1. Протягом 2022/23 років підготувати достатню кількість інструкторів та фахівців (підготовка одного кваліфікованого інструктора займає не менше 3-х місяців) у галузі авіаційної безпеки, безпеки польотів та авіації, охорони навколишнього середовища та сталого розвитку.
  2. Співпраця з Global Aviation Training та Trainair Plus на безоплатній основі.
  3. Обмін досвідом з іншими центрами ІКАО.
  4. Безкоштовний доступ до бібліотеки ІКАО для актуалізації документів і рекомендованих практик та оновлення технічної бази. 
  5. Рекомендації на основі досвіду відновлення цивільної авіації після регіональних та локальних збройних конфліктів в інших країнах.

Користуючись нагодою, Сергій Шкарлет звернувся до пана Альгабри із проханням розглянути можливість надання Україні автобусів (нових або тих, що вже були у використанні) для організації підвезення українських учнів і вчителів до шкіл.  

Також сторони домовилися про подальшу взаємодію для вирішення цих питань.

Нагадаємо, МОН присудили нагороду за зразкові успіхи в локалізації освітнього контенту.