A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки України ознайомився із організацією безпечного освітнього процесу в Запорізькій області

Опубліковано 07 грудня 2022 року о 15:25


Сьогодні, 7 грудня 2022 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет із робочим візитом перебуває у Запоріжжі.

Міністр разом з начальником Запорізької обласної військової адміністрації Олександром Старухом та представниками Запорізької міської ради, ДСНС, Нацполіції, департаментів освіти і науки ЗОВА та міськради провели нараду щодо роботи системи освіти області під час воєнного стану.

Під час наради обговорили перебіг освітнього процесу, виплату заробітної плати освітянам, створення безпекових умов у закладах освіти для учасників освітнього процесу, а також формування мережі закладів після Перемоги.

За словами Міністра, Запоріжжя – один із регіонів, який зазнає постійних атак від ворога. Тому ще у березні тут були вчасно прийняті всі рішення щодо евакуації закладів освіти та дітей задля збереження їхніх життів. Попри всі перешкоди, регіон героїчно тримає оборону.

Нині в Запорізькій області із 1156 закладів освіти функціонує 764. На жаль, понад 500 розташовані на тимчасово окупованих територіях області. Також 159 закладів зазнали різного ступеню руйнування.

З метою убезпечення всіх учасників освітнього процесу в закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти області організовано навчання у дистанційному форматі з використанням доступних технічних можливостей на високому рівні.

Таким чином, онлайн працюють 755 закладів освіти, 5 закладів професійної (професійно-технічної освіти) працюють з використанням елементів змішаного навчання.

Одночасно 172 заклади освіти мають рекомендовані до використання укриття, які забезпечено всім необхідним для подальшого навчання. Робота над облаштуванням укриттів успішно продовжується.

«Вдячний керівництву області, територіальним громадам та всім освітянам за те, що, попри постійні атаки рф та тимчасову окупацію окремих територій області, вони зуміли організувати процес навчання та гідно тримають освітній фронт», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, 63% шкіл надають освітні послуги у традиційному та змішаному форматах.