A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки та Тимчасово повірений у справах Греції в Україні обговорили виклики в освіті внаслідок військової агресії рф

Опубліковано 11 серпня 2022 року о 17:30


Сьогодні, 11 серпня 2022 року, в Міністерстві освіти і науки відбулася зустріч Міністра Сергія Шкарлета із Тимчасово повіреним у справах Греції в Україні Еммануілом Андрулакісом.

Сторони обговорили актуальні питання співпраці задля подолання проблем та викликів, з якими зіштовхнулася освіта та наука України внаслідок військової агресії рф.

Сергій Шкарлет повідомив пану Андрулакісу, що ініціатива Міністра освіти та релігійних справ Грецької Республіки Нікі Керамеус щодо створення робочої групи країн ЄС із підтримки українських дітей, які вимушено перебувають за кордоном, заклала важливу основу для забезпечення права на освіту нашим дітям у Європі.

Нині у Греції українські вступники мають можливість скласти НМТ та продовжити навчання у наших університетах. 

Також Сергій Шкарлет обговорив з Еммануілом Андрулакісом питання навчання іноземних студентів в умовах війни, вивчення грецької мови в ЗВО України, продовження подальшої співпраці між міністерствами та реалізацію нових проєктів у галузі освіти та науки. 

Станом на 1 січня 2022 року в закладах вищої освіти України навчалося 75 громадян Грецької Республіки. 

«Ми вдячні Грецькій Республіці за солідарність з Україною та постійну підтримку наших громадян. Сподіваємося на подальшу ефективну та результативну співпрацю між нашими країнами та допомогу у відбудові нашої освітньо-наукової системи», – зазначив Міністр.

Нагадаємо, МОН і Кембриджський університет підписали угоду про трансформацію освіти для українських дітей, які вимушено перебувають за межами країни.