A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки разом із європейськими колегами відвідали прикарпатські ліцеї

Опубліковано 07 жовтня 2022 року о 17:25


Сьогодні, 7 жовтня 2022 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет із європейськими колегами відвідали заклади освіти Прикарпаття, які розташовані у сільській місцевості. 

«У Поляницькому ліцеї навчається 303 учні, зокрема 45 з них з-поміж ВПО, а 2021/22 навчальний рік закінчили 120 дітей, які внаслідок російської агресії переїхали з регіонів, де велися активні бойові дії, до Прикарпаття», – повідомив Сергій Шкарлет у телеграм-каналі.

За його інформацією, нині навчання в ліцеї відбувається у дві зміни, аби усі учасники освітнього процесу могли перебувати в укритті під час сигналу «повітряна тривога».

Також делегація відвідала Криворівнянський ліцей імені М.Грушевського, який має статус опорного закладу. У ліцеї навчається 266 учнів, 25 з них перебувають у пансіоні, оскільки проживають більше як за 7-9 км від закладу освіти. Крім того, у пансіоні мешкає сім’я ВПО із 7-ми чоловік, 5 дітей навчаються у цьому закладі.

«Я неодноразово зазначав, що доступність освіти є пріоритетним завданням для нас. Саме тому важливим залишається підвезення дітей до шкіл. Адже багато з них проживає далеко від закладів освіти, однак абсолютно усі учні повинні мати рівний доступ до освіти», – зазначив Сергій Шкарлет. 

Нагадаємо, що Уряд виділив кошти на придбання шкільних автобусів.

Сьогодні ключі від одного із шкільних автобусів Міністр освіти і науки разом із начальником Івано-Франківської ОВА Світланою Онищук вручили директору Криворівнянського ліцею.

Міністр подякував місцевій владі і освітянам за створення належних умов для навчання дітей.

Нагадаємо, понад 2 млн учнів навчається в очному та змішаному форматі.