A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки перебуває з робочим візитом на Харківщині

Опубліковано 13 липня 2022 року о 16:00


Сьогодні, 13 липня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом на Харківщині.

У Харкові Міністр провів нараду з начальником Харківської ОВА Олегом Синєгубовим, народними депутатами, керівництвом ГУ ДСНС та ГУ Нацполіції в Харківській області, а також директорами департаментів освіти і науки військової адміністрації та міськради. 

Обговорили масштаби пошкоджень і руйнації закладів освіти, безпекову ситуацію в регіоні та формат початку навчального року.

«Попри щоденні ракетні удари та артилерійські обстріли, навчальний рік у школах Харківщини розпочнеться. Ще раз наголошую – безпека найголовніше. Враховуючи безпекову ситуацію на Харківщині, це має бути виключно онлайн-режим. Рішення щодо формату буде визначено ОВА у серпні», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нині в області здійснюється моніторинг наявності та стану укриттів у закладах освіти, але попередньо потрібно готуватися до дистанційного навчання. 

Міністр наголосив, що безпека – на першому місці.

«На жаль, станом на сьогодні, саме в Харківській області найбільша кількість пошкоджених та зруйнованих закладів освіти з усієї України. Так, із 715 закладів загальної середньої освіти – 223 пошкоджені або повністю зруйновані», – сказав Сергій Шкарлет. 

За його словами, незалежно від формату освітнього процесу, кожний заклад освіти повинен бути готовий до навчання. Усі учні цих шкіл мають бути охоплені освітнім процесом, а вчителі, наскільки це можливо, залучені до викладання.

«Наш спільний обов'язок забезпечити безперервність навчання – і до цього потрібно поставитися надзвичайно відповідально. Передусім маємо пам’ятати: життя і здоров’я кожної людини – це найцінніше!», – наголосив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, в Україну повертаються вчителі, які виїхали за межі країни після вторгнення рф.