A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні пані Ларисою Ґаладзою

Опубліковано 25 травня 2023 року о 10:45


Учора, 24 травня 2023 року, в Міністерстві освіти і науки відбулася зустріч міністра Оксена Лісового з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні пані Ларисою Ґаладзою.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва в галузі освіти.

Міністр висловловив вдячність уряду Канади за системну підтримку України та всі заходи з допомоги українським учням, студентам, викладачам, науковцям, які нині вимушено перебувають у Канаді. 

Під час виступу Оксен Лісовий наголосив на важливості підтримки України міжнародними партнерами у реалізації інфраструктурних проєктів щодо відновлення пошкоджених закладів освіти та їхнього оснащення освітньою інфраструктурою і технікою, створення цифрових освітніх центрів, забезпечення учасників дистанційного освітнього процесу необхідним для навчання та роботи цифровим обладнанням.

Своєю чергою Лариса Ґаладза запевнила у подальшому наданні допомоги Україні та наголосила на важливості розширення двостороннього партнерства в галузі освіти.

Під час зустрічі Оксен Лісовий окреслив бачення реформи галузі освіти за всіма сферами: дошкільної, шкільної, професійно-технічної та вищої освіти, що передбачає модернізацію закладів вищої освіти, безпеку освітнього середовища, компенсацію втрат внаслідок повномасштабного збройного вторгнення рф на територію України. Міністр відзначив важливість побудови потужної системи освіти України з урахуванням нагальних викликів в умовах війни, а також модернізації служби психологічної підтримки в закладах загальної середньої освіти України.

Лариса Ґаладза поінформувала про особливості функціонування мережі українських шкіл в Канаді, їхній склад та запроваджені навчальні програми. 

Сторони висловили взаємну вдячність за змістовну зустріч та сподівання на розвиток подальшої співпраці в галузі освіти між Україно та Канадою.