A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки із робочим візитом відвідав Миколаївщину

Опубліковано 27 липня 2022 року о 17:35


Сьогодні, 27 липня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом в Миколаївській області.

В межах поїздки під головуванням Міністра була проведена нарада з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом, заступником міського голови, директором департаменту освіти і науки ОВА, представниками ДСНС і Нацполіції щодо безпекової ситуації в регіоні та підготовки до початку навчального року в умовах воєнного стану.

«Всупереч наміру країни-окупанта позбавити дітей можливості навчатися, освітній процес розпочнеться. Наголошую, що форма залежатиме від ситуації в регіоні. Безпека та збереження життя здобувачів освіти, викладачів і працівників закладів залишаються головними пріоритетами», – зазначив Сергій Шкарлет.

Наразі спеціальні комісії проводять перевірки щодо стану та спроможності укриттів у закладах освіти. Перевірки не проводяться у зруйнованих, пошкоджених і тих закладах, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Також сторони обговорили забезпечення освітян ноутбуками в межах меморандуму з ЮНІСЕФ, існуючу мережу закладів освіти в області та питання регіонального замовлення для окремих спеціальностей, що є ключовими у процесі відновлення економіки України.

Нагадаємо, учасники міжвідомчої наради обговорили питання запровадження посади спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі.