A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки бере участь у Світовому освітньому форумі 2022

Опубліковано 23 травня 2022 року о 20:55


Сьогодні, 23 травня, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет узяв участь у відкритті Світового освітнього форуму 2022, який проходить у Лондоні.

У межах заходу Міністр зустрівся із Державним секретарем з питань освіти Департаменту освіти Великої Британії Надімом Загаві, висловив вдячність за підтримку України та обговорив нагальні питання в освітній сфері. 

Насамперед Сергій Шкарлет подякував за організацію пункту для складання НМТ у Лондоні. 

«Забезпечення права на здобуття вищої освіти для кожного українця, який був змушений тікати від війни, – одне з найважливіших завдань для нас», – наголосив Міністр.

Також сторони обговорили шляхи вирішення нагальних проблем української освіти і науки у воєнний та післявоєнний період. 

Сергій Шкарлет звернувся до пана Загаві із проханням розглянути можливість залучення групи британських експертів до роботи Національної ради з відновлення України в межах робочої групи «Освіта і наука». Поінформував, що за ініціативи Президента України Володимира Зеленського було створено платформу United24, завдяки якій кожен охочий може зробити свій внесок для підтримки України, зокрема освіти, щоб українські діти продовжували навчальний процес, а викладачі могли надавати якісні освітні послуги.

Зі свого боку пан Загаві повідомив про готовність до двосторонньої співпраці між країнами для відновлення української системи освіти та науки.

Нагадаємо, МОН, Мінекономіки та Національний директорат кібербезпеки Румунії обговорили питання кібербезпеки під час війни.