A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр обговорив з ректорами ЗВО Харківщини підготовку до нового навчального року

Опубліковано 14 липня 2022 року о 14:55


13 липня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зустрівся з керівниками закладів вищої освіти Харківської області, з якими обговорили підготовку до нового навчального року, роботу приймальних комісій в умовах воєнного стану, масштаби пошкоджень і руйнувань закладів освіти внаслідок військової агресії рф, а також першочергові заходи для їхнього відновлення.

Під час зустрічі Міністр наголосив, що особливість освітнього процесу полягає в його безперервності, тому надважливо розпочати навчання вчасно і організовувати його максимально наближено до довоєнного.

Окремо обговорили безпекову ситуацію для усіх учасників освітнього процесу, адже сьогодні Харків є тим містом, де щодня вчиняються воєнні злочини і злочини проти людяності. Окупанти цілеспрямовано обстрілюють заклади освіти та мирне населення. 

До повномасштабного вторгнення рф в області функціонували 24 заклади вищої освіти державної та комунальної форм власності. Нині 21 заклад відчув на собі агресивні дії країни-окупанта. Вщент зруйновано один із навчальних корпусів Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, значних пошкоджень зазнали Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, коледж Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова, спорткомплекс Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». 

«Унікальні експериментальні бази цих закладів віднесені до таких, що становлять національне надбання держави. Університети не один рік поспіль посідали гідні позиції в українських і міжнародних рейтингах закладів вищої освіти», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр закликав ректорів відповідально поставитися до необхідності фіксувати руйнування будівель та знищення матеріально-технічної бази. «Документування дій воєнних злочинців стане важливою доказовою базою у відновленні справедливості для України», – сказав Міністр. 

Також Сергій Шкарлет акцентував увагу ректорів ЗВО на забезпеченні першочергового переведення на вивільнені місця державного (регіонального) замовлення здобувачів освіти з-поміж внутрішньо переміщених осіб та дітей учасників бойових дій, зарахованих до закладів вищої освіти в минулих роках. 

«Невідкладно переводити на місця державного (регіонального) замовлення дітей загиблих захисників і захисниць України, які були зараховані до ЗВО в минулих роках», – додав Міністр.

Нагадаємо, учителі Херсонщини отримали понад 150 ноутбуків від ЮНІСЕФ.