A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністерство освіти і науки України висловлює щирі співчуття з приводу смерті Драча Івана Федоровича

Опубліковано 19 червня 2018 року о 17:09

Міністерство освіти і науки України висловлює щирі співчуття з приводу смерті Драча Івана Федоровича, видатного українського поета, державного і громадського діяча, великого патріота України. Пішла з життя людина, котра заслуговує на найкращі слова поваги та шани, чий внесок у становлення України, як держави, важко переоцінити.

Він був одним із лідерів Народного руху України, організації, яка заявила про своє прагнення до відродження незалежності українського народу, розквіту національної культури, мови, духовного життя української нації.

Іван Драч – автор численних збірок поезій, драматичних творів, літературно-критичних статей, художніх перекладів. Неодноразово на весь голос він заявляв про необхідність відродження української мови, друкованої української книжки, українських звичаїв і традицій.

Поет Іван Драч – постать неординарна в нашій літературі. Адже його творчість – це постійний пошук, постійне новаторство.

Він усе своє життя вирізнявся стійкістю характеру, принциповістю, силою духу та наполегливістю, був людиною виняткової порядності, чесності, повним творчих сил і енергії.

Від щирого серця співчуваємо рідним і близьким Драча Івана Федоровича. Світлий і незгасний спомин про його добрі земні справи назавжди залишиться в серцях усіх, хто його знав.