A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністерство освіти і науки України підсилює команду

Опубліковано 19 травня 2023 року о 16:45


Сьогодні уряд призначив двох заступників міністра освіти і науки України.

Андрій Сташків став заступником міністра з питань середньої освіти, Михайло Винницький — з питань вищої освіти.

Саме за координації Андрія Сташківа впроваджувалася реформа Нової української школи: оновлення освітнього простору, навчання вчителів, формування мережі шкіл.

Крім того, як експерт робочої групи МОН він брав участь у вдосконаленні формули освітньої субвенції. До цього призначення Андрій Сташків понад 5 років працював в Івано-Франківській області заступником директора Обласного департаменту освіти і науки. Його досвід роботи з громадами та школами дозволить якісно та ефективно продовжити реформи в системі середньої освіти.
Михайло Винницький з 2014 до 2020 року був радником трьох міністрів освіти і науки України, відповідав за супровід упровадження в Україні визнаного в ЄС ступеня доктора філософії (на заміну радянського ступеня кандидата наук), брав участь в удосконаленні підзаконних актів, які стосувалися академічної мобільності, визнання в Україні іноземних дипломів, активізації студентського самоврядування. У 2019-2022 рр. Михайло очолював секретаріат Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Михайло понад 20 років викладає на кафедрі соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА), а також в Могилянській та Львівській бізнес-школах (УКУ). Досвід, комунікативність і енергія Михайла однозначно підсилять управлінську команду МОН.