A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Ми повинні піклуватися про дітей медиків, померлих від коронавірусу під час виконання професійних обов'язків, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 04 листопада 2020 року о 15:48


МОН підтримує ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо надання можливості дітям медичних працівників, померлих внаслідок коронавірусної хвороби (COVID-19) під час виконання професійних обов'язків, здобути вищу та фахову передвищу освіту на пільгових умовах. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

«Держава всіляко намагається підтримувати наших медичних працівників. І в цей складний для всіх час ми повинні піклуватися про дітей медиків, померлих від коронавірусу», – зазначив Сергій Шкарлет.

За його словами, після ухвалення Парламентом президентського законопроєкту, згідно з яким діти померлих внаслідок коронавірусу медиків матимуть спеціальні умови вступу (як і діти, батьки яких загинули під час бойових дій на Донбасі) до закладів вищої та фахової передвищої освіти, МОН оперативно внесе зміни до Умов прийому на 2021 рік.

Діти медиків, які померли внаслідок коронавірусу, користуватимуться спеціальними умовами вступу нарівні зі вступниками, один із батьків яких загинув у зоні проведення АТО/ООС або помер внаслідок хвороби чи поранень, зазнаних під час бойових дій на Донбасі. Такі особи матимуть декілька механізмів державної цільової підтримки для здобуття вищої та фахової передвищої освіти.

Державна цільова підтримка для здобуття вищої освіти надається у вигляді:

  • повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів;
  • пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти;
  • соціальної стипендії;
  • безоплатного забезпечення підручниками;
  • безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах;
  • безоплатного проживання в гуртожитку (інтернаті);
  • інших заходів, затверджених Кабінетом Міністрів України.