A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Майже сто спортсменів представлятимуть Україну на Всесвітній гімназіаді-2022

Опубліковано 11 травня 2022 року о 10:30


Українські школярі візьмуть участь у найбільшому міжнародному мультиспортивно-просвітницькому заході для школярів 16-18 років – Всесвітній гімназіаді-2022. Про це повідомляє Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

З 14 до 22 травня у Нормандії (Франція) 3,5 тис. учасників із понад 70 держав світу представлять свої країни. До програми змагань увійдуть 20 видів спорту.

«Незважаючи на складні часи в Україні, наші талановиті школярі візьмуть участь у найпріоритетніших міжнародних змаганнях. Українську команду представить майже сто спортсменів у 17 видах спорту», – зазначає Міністр.

Окрім загальної частини, на учасників чекає й культурне дозвілля. Так, першою зупинкою для наших спортсменів буде місто Париж. Там українські школярі зможуть відвідати визначні місця і поспілкуватися із французькими однолітками.

Сергій Шкарлет висловив вдячність Міністру національної освіти, молоді та спорту Франції Жану-Мішелю Бланке та президенту Міжнародної федерації учнівського спорту Лорану Петринці за підтримку та допомогу українській команді.

«Бажаю вдалих виступів і найвищих результатів українським спортивним героям у Всесвітній гімназіаді та приємного спілкування з учасниками змагань інших країн світу», – звернувся Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, МОН презентувало проєктні пропозиції для вирішення нагальних проблем української освіти у воєнний та післявоєнний періоди.