A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Майже 80 шкіл та ліцеїв Дніпропетровщини отримали сучасне обладнання для кабінетів та STEM-лабораторій

Опубліковано 17 березня 2021 року о 10:56


Майже 80 шкіл та ліцеїв Дніпропетровської області отримали сучасне обладнання для кабінетів хімії, фізики та біології, а також придбали STEM-лабораторії. З державного бюджету було виділено понад 58,5 млн грн.

«Школи та ліцеї отримали подарунки від держави. Це оснащення для 25 кабінетів хімії, для 24 кабінетів фізики та біології, 5 STEM-лабораторій. Вчителі пройшли навчання та вже працюють із новим обладнанням», – зауважила заступниця голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ольга Горб.

Зокрема, Новомосковська школа № 6 отримала кабінет біології. У комплекті – електронні цифрові мікроскопи, інтерактивна дошка, проектор, комп’ютер для вчителя і ноутбуки для дітей, макети будови клітин та органів.

Сучасне обладнання дасть поштовх для нових досягнень школярів у зовнішньому незалежному оцінюванні, олімпіадах та наукових дослідженнях. Крім того, підготовка до уроків та лабораторних робіт потребуватиме менше часу.

Нагадаємо, у Рівненській області 49 закладів загальної середньої освіти отримали сучасне обладнання для організації освітнього процесу. Вартість цільової обласної субвенції становила понад 34 мільйони гривень.