A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Майже 5 тис. внутрішньо переміщених дітей зараховані до львівських шкіл і садочків, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 25 серпня 2022 року о 16:35


Сьогодні, 25 серпня 2022 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет перебуває з робочою поїздкою у Львівській області.

У межах поїздки Міністр разом із начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким, міським головою Андрієм Садовим, директором департаменту освіти і науки Олегом Паскою, представниками ДСНС та Нацполіції провели нараду щодо створення безпечних умов та стану підготовки закладів освіти до початку навчального року в області.

Учасники обговорили забезпеченість закладів освіти захисними спорудами, заплановані форми роботи закладів освіти, кадрові питання, зокрема працевлаштування вчителів з-поміж ВПО, а також залучення до навчання внутрішньо переміщених дітей, роботу дитячих садків, підготовку до опалювального сезону і перебіг вступної кампанії.

«В області у 2022/23 навчальному році прогнозується функціонування 1118 шкіл, 894 садочків, 102 закладів позашкільної освіти. Також працюватиме Українська дистанційна школа, де учні 5–11 класів, які через війну перебувають за кордоном або на тимчасово окупованих територіях, чи є внутрішньо переміщеними особами, зможуть навчатися безкоштовно», – зазначив Сергій Шкарлет.

За його словами, попри те, що Львівська область є однією з тих областей, де нині перебуває велика кількість ВПО, всі діти будуть долучені до освітнього процесу. Так, до шкіл уже зареєстровано 3373 учні, до закладів дошкільної освіти – 1500 дітей.

Станом на сьогодні, у Львівській області комісійно обстежено 1790 закладів освіти, що становить 94,7% від загальної кількості.

Міністр нагадав, що остаточне рішення про формат навчання приймається головою ОВА і обов’язково з урахуванням безпекової ситуації, наявності укриття, а також рішенням батьків.

Сергій Шкарлет подякував керівництву області, державним органам та освітянам за співпрацю та проведену роботу зі створення безпечних умов для навчання.

Нагадаємо, Уряд схвалив продовження реалізації проєкту «Фінська підтримка реформи української школи».