A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Майже 1 тис. українських учителів англійської мови пройдуть курс Британської Ради «Викладання та навчання у важкі часи»

Опубліковано 18 січня 2023 року о 15:25


Британська Рада в Україні продовжує підтримувати освітян під час дії воєнного стану.

Триденний курс підготовки вчителів «Викладання та навчання у важкі часи» базується на курсі Британської Ради «Мова для стійкості» та має на меті допомогти вчителям визначити складнощі з викладанням і навчанням, які виникають у зонах конфлікту, і дослідити способи, якими вчителі підтримують учнів.

Метою курсу є посилення стійкості вчителів через збагачення методики навчання мови та ефективні стратегії й техніки. Курс навчить педагогів корегувати складну поведінку дитини та створити більш безпечний простір для учнів під час навчання.

Вчителі англійської мови, які вимушено змінили постійне місце проживання та переїхали в інші регіони України і продовжують навчати своїх учнів, а також вчителі англійської мови в Україні, які працюють з учнями-переселенцями, є учасниками курсу.

Нині до Кракова на навчання з 2.02 – 4.02 і з 6.02 – 8.02.2023 року запрошені вчителі з різних регіонів України. 

Пілотний курс проводиться у Польщі з листопада 2022 року до лютого 2023 року. Заплановано залучити до навчання приблизно 1000 вчителів англійської мови з України.

Минулого року понад 650 учителів англійської мови навчалися на курсі «Викладання та навчання у важкі часи». З них 360 брали участь у триденних очних навчальних заходах, які ми провели у Польщі та Румунії.

Нагадаємо, МОН підготувало довідки щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції на 2023 рік.