A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Льотна академія НАУ долучиться до виробництва тренувальних літаків та зможе закуповувати їх зі знижкою 30%

Опубліковано 26 лютого 2018 року о 16:26

На базі Льотної академії НАУ (ЛА НАУ) виготовлятимуть тренувальні літаки, які академія купуватиме за собівартістю. Це дозволить заощадити до 30% на придбанні одного літака. Такі можливості передбачені Меморандумом про співпрацю, укладеному між ЛА НАУ та виробничою авіаційною компанією «Скаетон».

Розробка тренувальних літаків К-10 «СВІФТ» проходитиме на території Авіаційно-технічної бази ЛА НАУ.

Нова техніка дозволить покращити льотну практику курсантів, а також підвищить якість навчання. Крім того, до виробництва літаків будуть задіяні викладачі та курсанти-інженери академії, які отримуватимуть виробничий досвід вже під час навчання.

“Ми плануємо досить глибокі реформи економічних відносин у вищій освіті. Плануємо дати закладам вищої освіти, зокрема Льотній академії Кропивницького, максимальну фінансову автономію, позбавити дріб’язкової опіки Міністерства на кшталт затвердження штатних розписів. Дати можливість заробляти гроші, розумно їх витрачати та платити достойну зарплату тим, хто піднімає рейтинг академії. Потрібно перебудувати наше мислення – освіта не повинна бути невиробничою сферою”, - зазначив під час підписання Меморандуму перший заступник Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.

Наразі ЛА НАУ подала 3 проекти на фінансування за кошти ЄС загальним бюджетом у 40 млн гривень. Один з них - «Розвиток освітнього потенціалу в авіаційній галузі» вже отримав кошти на реалізацію. Два інших знаходяться в топ-рейтингу проектів і рішення щодо них буде прийнято найближчим часом.

Нагадуємо, що в НАУ планують створити Міжнародний центр підготовки пілотів. Відповідний проектний документ був запропонований до громадського обговорення на сайті МОН.