A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Лілія Гриневич: Впровадження широкосмугового інтернету й дистанційні курси, а також робота над підготовкою вчителів – сильні сторони Одеської області

Опубліковано 21 травня 2018 року о 10:42

Впровадження широкосмугового інтернету та Wi-Fi в кожній опорній школі, дистанційні курси та експеримент з підготовки вчителів початкової школи – сильні сторони Одеської області порівняно з іншими областями. Про це зауважила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час протокольної зустрічі з головою Одеської ОДА Максимом Степановим сьогодні, 21 травня 2018 року.

«Насправді наші проекти з інтернетизації шкіл часто проходять з боєм. Зараз нам відзвітували про 100%  доступ до інтернету в школах області, а також про встановлення Wi-Fi в усіх опорних школах області. Однак часто бувають такі ситуації, як, наприклад, я нещодавно був в одній з опорних шкіл. Я запитав чи є Wi-Fi. Мені відповіли, що є, тільки він запаролений і працює тільки для вчителів. Це повна профанація самої ідеї поширення інтернету в школах. Зараз працюємо над цим і виправляємо», – розповів очільник Одеської ОДА.

Лілія Гриневич також відзначила Проект «Нове покоління вчителів початкової школи», що проводиться на базі Одеського, Балтського, Білгород-Дністровського педучилищах. 250 випускників цих закладів проходять спеціальну підготовку та 1 вересня 2018 року навчатимуть перші класи.

«Зараз педагогічна освіта – значний виклик. Ми закінчуємо роботу над концепцією педосвіти. Для нас цінними є і такі точкові проекти, які дають можливість провести пілотування  та зрозуміти, які саме сучасні підходи до підготовки вчителів дійсно працюють», –  пояснила Лілія Гриневич.

Окреме питання – створення нових місць у дошкільних закладах, адже Одеська область  має одну з найбільших черг на влаштування дітей у дитсадки.

«Я розумію, що ваша область прийняла до себе  чи не найбільше переселенців з дітьми. У вас є об‘єктивні причини існування такої черги, але її потрібно долати», –  зазначила Міністр.

Голова Одеської ОДА відповів, що на 2018 рік заплановано відкриття 2,3тис  місць у дошкільних закладах. Це близько 11 нових садків, 12 нових дошкільних підрозділів та 26 новостворених груп у садках, що вже працюють.

Нагадуємо, що в лютому було презентовано одеську платформу BeSmart  для підготовки учнів до ЗНО.