A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Лілія Гриневич: уже найближчим часом Президент підпише Указ про надання 39 премій переможцям мовно-літературного конкурсу ім. Шевченка

Опубліковано 22 травня 2018 року о 17:37

Передбачається, що 39 з 59 переможців мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка, які отримали Диплом І ступеню та набрали найбільше балів від конкурсної комісії, отримають стипендію Президента України. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час традиційного травневого вручення Дипломів І ступеню переможцям VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка сьогодні, 22 травня 2018 року.

Міністр відзначила значний внесок Віце-прем‘єр-міністра В‘ячеслава Кириленка в те, що відповідна стипендія є і її розмір постійно зростає.

«Ми маємо захищати українську мову і на законодавчому рівні, і підтримуючи розвиток нашої молоді. Потрібно пам‘ятати, що наші вороги завжди починали знищення українського народу зі знищення нашої мови, а ми її маємо плекати», – зазначив В‘ячеслав Кириленко.

Стипендіати отримають стипендію в розмірі 1тис 420 гривень, якщо це учень школи чи ПТНЗ, 1тис 770 гривень, якщо це студент коледжу (ЗВО 1-2р.а.), та 2тис 600 гривень, якщо йдеться про студента вишу (ЗВО 3-4р.а) чи курсанта.

«Ви пройшли горнило справді суворого та серйозного відбору. Зараз тут, на традиційному травневому нагороджені, знаходяться переможці, які отримали дипломи першого ступеню. Вас лише 59 з 772 учасників фінального етапу конкурсу. Тобто ви потрапили в 7,6% кращих з усіх фіналістів – це серйозна підстава для гордості», – привітала переможців Лілія Гриневич.

Міністр також побажала дітям безстрашно та вільно йти за своїм серцем, як це робив Тарас Шевченко.

«У дорослому житті перед вами обов’язково колись стане вибір «мінятися кайданами та торгувати правдою» чи «просто йти та не мати й зерна неправди за собою». Я зичу вам, щоб вибір цей був для вас легким та очевидним», – сказала Лілія Гриневич.

Нагадуємо, що в Україні визначили переможців XVIII Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика. Ними стали 14 школярів та студентів, яким призначили стипендії Президента України.