A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Лідери учнівського самоврядування Миколаївщини відвідали Данію

Опубліковано 28 грудня 2022 року о 12:10


Лідери учнівського самоврядування Миколаївської області Дар’я Зворигіна та Георгій Микитенко (вихованці гуртка «Відповідальне лідерство – шлях до успіху» обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради третій місяць беруть участь у проєкті «МикоМрії+ХерсонМрії» від Української академії лідерства та Українсько-Данського молодіжного дому. Нещодавно лідери повернулися з навчальної експедиції у Данії, яка була дуже важливим етапом проєкту.

За плечима двомісячний інтенсив з цікавими лекторами. Лідери мали змогу спілкуватися зі спікерами, що творять Україну, дізнавались більше про державу, освіту, волонтерство і процеси в країні. Після відбіркового етапу 40 людей з Миколаївщини і 10 з Херсону рушили на офлайн інтенсив у Львові, де пройшли курс із проджект- менеджменту.

Далі розпочалась експедиція в Данію. Програма була дуже насиченою. Говорили про права людини, зустрічались з молодіжними та волонтерськими організаціями. Відвідали школу неформальної освіти (Folk high school), поспілкувались з датськими студентами.

Лідери відвідали датський парламент, поспілкувались з урядовцями, розповіли про ситуацію в нашій країні. Також учасників запросили в City Hall, де дізналися про роль молоді в політиці та житті Данії. 

Нагадаємо, інноваційний кампус ХПІ отримав «Оскара» у галузі освіти.