A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Латвійські фахівці провели семінар-практикум для вчителів предмету “Захист Вітчизни” з Київщини

Опубліковано 28 лютого 2018 року о 15:31

Вчора, 27 лютого 2018 року, завершився семінар-практикум для вчителів з Київщини, які викладають предмет “Захист Вітчизни”. Захід проходив протягом двох днів у с. Нові Петрівці. За цей час латвійських фахівці розповіли українським педагогам про ризики під час проведення практичних занять з учнями та провели низку майстер-класів щодо маскування, медицини і тактики пересування.

Під час семінару інструктор НЗС Латвійської Республіки Раіво Тука розповів учасникам про особливості організації таких заходів у своїй країні. Він також поділився методиками військово-патріотичного виховання латвійської молоді та дав практичні рекомендації для проведення інструктажу на уроках. Серед інших тем лекцій - управління заняттями з вогневої та тактичної підготовки.

Крім того, освітянам провели тренінг з тімбілдінгу, де вони мали навчитись виявляти лідерські якості та виконувати вправи зі згуртування колективу. Для цього викладачі спробували себе в ролі учнів і відпрацювали отримані знання на практиці: присідали тримаючись за руки, проходили “падіння на довіру” тощо.

На завершення учасники тренінгу отримали сертифікати.

Довідково. Міжнародний семінар-практикум був організований за підтримки Міністерства освіти і науки та Національної гвардії України.