A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Кулінарні майстер-класи для дітей, що постраждали від війни, відбуваються на Львівщині

Опубліковано 12 серпня 2022 року о 09:30


На початку серпня 2022 року у межах ініціативи «Спільно. Твоя підтримка поруч» відбувся кулінарний майстер-клас на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу. Проведення заходів у інших закладах професійної та професійно-технічної освіти регіону заплановано до кінця листопада 2022 року.

Психологічна допомога дітям надається шляхом спільного приготування смачних та корисних страв. Це не лише цікавий спосіб провести дозвілля, а й можливість познайомитись та поспілкуватися з людьми, навчитись новому, що зменшує рівень тривожності. Також під час заходів нутриціологи розповідають учасникам про формування здорової харчової поведінки та про покращення харчових звичок.

«Запускаючи цей проєкт, ми сподіваємося, що нові кулінарні сесії та робота з психологами зможуть забезпечити дітям і їхнім вихователям певну нормалізацію та безпеку в ці важкі дні», — розповідає Мурат Шахін, представник ЮНІСЕФ в Україні.

Реєстрацію для участі у майстер-класах відкрито за посиланням.

Проєкт «Спільно. Твоя підтримка поруч» реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і ініціативою з покращення культури харчування «Cult Food» шеф-кухаря Євгена Клопотенка за підтримки Міністерства освіти і науки. У активностях візьмуть участь понад 5 тис. дітей, які були вимушені разом із родинами покинути домівки в умовах війни. Кулінарні майстер-класи будуть організовані в Закарпатській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях.

Нагадаємо, ЮНІСЕФ запускає мобільний застосунок для розвитку дошкільнят.