A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Конкурс творчих STEM-проєктів «Школа Техно»

Опубліковано 13 листопада 2020 року о 15:07


На Донеччині відбудеться унікальний конкурс юнацьких ініціатив, спрямованих на впровадження підходів STEM-освіти. Заявки від потенційних учасників приймаються до 27 листопада. Конкурс відбудеться в режимі онлайн.

До участі запрошуються учні 8-11 класів шкіл, що розташовані на підконтрольній Україні території в Донецькій області. 

Під керівництвом вчителів команди мають створити та презентувати власний проєкт-ідею, як змінити навчальний простір у своїй школі, зробити його сучасним і технологічним. 

«Відповідно до концепції НУШ зі школи мають виходити не лише особистості та відповідальні громадяни, але й інноватори. Саме тому МОН активно впроваджує різноманітні stem-підходи у вивченні предметів у школі та підтримує подібні ініціативи. У такий спосіб ми формуємо інтерес школярів до технічних дисциплін, будуємо фундамент для їх професійного майбутнього. Бо технологічно грамотне суспільство є основою для розвитку інноваційної економіки України», – зазначила заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Заявки на участь у конкурсі та опис проєктів подаються за встановленою Формою

10 найкращих проєктів буде визначено вже на початку грудня. Переможці отримають можливість пройти поглиблене навчання та протестувати свою ідею на створеному власноруч прототипі. Автор найбільш перспективного проєкту матиме змогу втілити його в життя.

«Для шкіл участь у конкурсі – це можливість впровадження розробок, досвід із комерціалізації проєктів, створених школярами. Для учнів – можливість розвитку технічних та креативних навичок, поглиблення знань з ІТ, профорієнтація, запровадження свого першого стартапу. Для вчителів – робота в команді, обмін досвідом з колегами із запровадження STEM-підходів у навчанні, навички із застосування міждисциплінарних комунікацій, робота на сучасному обладнанні. Ми ж сподіваємось знайти нові таланти і зацікавити їх у подальшому навчанні в нашому університеті», – наголосив ректор ДонНТУ Ярослав Ляшок. 

Загальний призовий фонд конкурсу становить 350 тисяч гривень. 

Більш детально про конкурс – за покликанням.

Довідково. 

Конкурс проєктів «Школа Техно» спрямований на популяризацію STEM-освіти. 

Організаторами конкурсу є Громадська організація «Покровська платформа спільних дій», Донецький національний технічний університет у межах проєкту Європейського Союзу – #EDUTIP (Енергоефективний цифровий університет для промоції технічних інновацій) та Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти спільно з благодійною організацією “БФ “Фонд освітніх ініціатив”. Фінансову підтримку конкурсу забезпечує компанія «Донецьксталь».