A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Конференція «Освіта. Родина. Економіка» у ВРУ: говорили про формування навичок, важливих для балансу «сім’я & робота»

Опубліковано 23 квітня 2018 року о 15:00

Конференція «Освіта. Родина. Економіка» у ВРУ: говорили про формування навичок, важливих для балансу «сім’я & робота» 

Про формування навичок, важливих для балансу «сім’я & робота», та можливі види підтримки інституту сім'ї говорили на Міжнародній науково-практичній конференції «Освіта. Родина. Економіка». Вона відбулася сьогодні, 23 квітня 2018 року, у приміщенні Верховної Ради України.

Основна ідея конференції полягала в обміні досвідом дослідників і практиків України та Польщі в ефективних інструментах освіти на основі цінностей, сімейної політики і економічних механізмів, що впливають на освіту та родину в Україні і Польщі.

Наукову конференцію відкрив Ігор Жданов - міністр у справах молоді і спорту України. Він представив результати дослідження «Молодь України – 2017», які демонструють, що наразі сім’я, сімейні стосунки для молоді є пріоритетною цінністю (64 % опитаних), що домінує перед «здоров’ям» (54 %) та «кар’єрою» – 39%.

Перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, зазначив, що сучасна середня освіта, окрім знань, має давати й навички та уміння, які допоможуть особистості досягти успіху як у професійному, так і у особистому житті.

У розділі, присвяченому родинній політиці промовою виступила сенатор Малгоджата Копічко. Вона представила родинну політику, реалізовану в Польщі з 1989 року, і вказала на пріоритети соціальної політики нинішнього уряду. Після виступу учасники задавали багато питань про сім'ю за програмою «500 плюс», «Малюк плюс», а також про демографічні проблеми, проблеми житла та заходи щодо вирішення демографічних проблем в Польщі.

Ірина Жданова, директор фонду «Відкрита політика» виступила з ідеєю про створення родинних центрів при школах, де батьки, учителі та діти разом зможуть проводити час в живому спілкуванні. Це допоможе успішно долати конфлікт поколінь, дати поштовх до більш органічного розвитку суспільства.

Член Ради молодих учених при МОН, доцент КНТЕУ, Ольга Романенко озвучила виклики молодих учених в європейському просторі. Серед них брак можливостей залишитися в академічному середовищі і перехід на неакадемічний ринок праці; перехід до відкритої науки (Open Science), зростання кількості питань психічного здоров'я (mental health issues) в академічних колах, а також баланс в особистому житті «сім’я чи робота».

Модератором Конференції виступила Ганна Турчинова, декан Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова.