A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Кондитерське мистецтво, дизайн одягу та монтаж інсталяцій: у Львові провели форум професійної освіти, де всі охочі могли дізнатися про популярні професії

Опубліковано 27 квітня 2018 року о 13:20

Понад 30 закладів ПТО, які спеціалізуються на робітничо-ремісничих професіях, взяли участь у Львівському форумі професійної освіти. До заходу долучилися представники бізнесу та влади, промислових підприємств, а також школярі, які ще не визначилися з майбутнім фахом.

У виставкових локаціях вихованці училищ та ліцеїв демонстрували навички роботи з матеріалами. Приміром учні, які навчаються за напрямом дерево- та металообробки, разом з майстрами виробничого цеху конструювали інсталяції з дерев'яним та металевим каркасом. Представники текстильного напряму презентували виготовлені власноруч рушники, хустки та сучасні вбрання. Учні, які вивчають харчову промисловість та кондитерське мистецтво, провели для учасників форуму майстер-клас з виготовлення та оздоблення печива, тістечок, канапок та інших страв.

Також на виставці представляли свої вміння учні автомобільних спеціальностей та сфери обслуговування - перукарі, майстри манікюру, візажисти тощо.

“Професійна освіта - це дуже потужна для Львівщини галузь, яка об'єднує понад 50 закладів ПТО. З них 34 розміщені на території області, ще 17 маємо у Львові. На мою думку, цей освітній напрям має великий потенціал для розвитку економіки регіону”, - зазначила директор департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій.

Під час форуму також презентували заклади, які займаються підготовкою та перепідготовкою фахівців, що залишилися без роботи. Найбільш затребувані серед них напрями - водій, зокрема агротехніки, слюсарі та монтажники.

Нагадаємо, що на Львівщині стартував освітній проект, який допоможе готувати фахівців відповідно до потреб регіону та відстежувати їх подальшу кар'єру